woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Stabiele prestatie in competitie voor Biesboschzwemmers

14 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor eerst sinds een aantal jaren organiseerden de Biesboschzwemmers in Gorinchem weer zelf een competitiewedstrijd. De 28 deelnemers waren goed voor 25 persoonlijke records en 22 limieten voor de diverse Brabantse Kampioenschappen. De score, daar draait het om in de competitie, is vergelijkbaar met vorig jaar.

Het was voor de zwemmers de laatste kans om zich nog te plaatsen voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen. Tom Kruis en Redine van Breugel grepen deze mogelijkheid met beide handen aan. Zij mogen allebei op de 50 vrije slag in Eindhoven aan de start verschijnen. Voor Redine was het de eerste keer dat zij aan de competitiewedstrijd deelnam. Later op de 100 wisselslag wist zij zich met 15 seconden te verbeteren. Carmen Damen en Simon Schmidt wisten allebei op de 100 wisselslag onder de richttijd te zwemmen. Voor Carmen werd het zelfs nog beter toen zij ook op de 50 vrije slag onder de limiet wist aan te tikken.

Grens
Thomas Zielhorst had op de 100 vrije slag de pech dat hij net de magische grens van 60 seconden niet wist te slechten. Hij tikte 0,19 seconden te laat aan, maar wist zich na vorige week opnieuw te verbeteren. Op de 100 vlinderslag had hij zich ook al met 2,5 seconden verbeterd. Lukas Schmidt wist op dezelfde vlinderslag Thomas voor te blijven door zijn persoonlijke record met 0,8 seconden te verbeteren. Voor Jade Groeneveld en Sanne van de Pol stond ook de vlinderslag op het programma. Beide wisten zich te verbeteren en waren hier heel blij mee.

Naast Redine was er nog een debutant. Henk voor den Dag zwom bij de jongste categorie mee en liet zien uit goed hout gesneden te zijn. Op zijn beide afstanden, 25 schoolslag en 50 vrije slag, wist hij zich te verbeteren.

Voor Carola voor den Dag, Femke Golverdingen, Anne Ippel, Nick Lisman, Ilse van de Pol, Anne-Lize de Raad en Julia Verhoeven waren er ook tijdsverbeteringen te noteren. In sommige gevallen ging het om tienden, maar er waren er ook die met meerdere seconden hun tijden aanscherpten.

Kampioenschappen
In het laatste weekend van deze maand gaat een grote groep naar Eindhoven om uit te komen op de Brabantse Sprint Kampioenschappen. Volgens de ranglijsten zijn er medaillekandidaten, maar op de sprintnummers moet alles goed gaan om bij de beste drie te eindigen. Daarnaast zullen diverse zwemmers voor het eerst aan een ‘Brabantse’ deelnemen en is het afwachten hoe zij met dit fenomeen omgaan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.