dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Wethouder doet toezegging buslijn Werkense Polder

12 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - ChristenUnie fractievoorzitter Hennie Schermers vroeg tijdens de laatste begrotingsbehandeling waarom het college berust in het feit dat er nog steeds geen (buurt)bus door de Werkense polder rijdt. Voor de ChristenUnie is dit onbestaanbaar zeker omdat het aantal woningen blijft groeien en een goede OV-verbinding (zeker binnen redelijke afstand) ontbreekt.

In de eerste termijn gaf wethouder De Jong (CDA) aan opnieuw rond de tafel te gaan met de provincie om dit probleem te bespreken. Wat de ChristenUnie betreft is dat te vrijblijvend. “Met dergelijke toezeggingen staan we hier volgend jaar weer met de zelfde vragen”, aldus  Schermers.

De fractie vroeg de wethouder daarom in de tweede termijn concreet te worden: “Gaat de wethouder dit probleem oplossen, Hoe en wanneer?” De wethouder gaf te kennen niet concreet te kunnen worden, maar benadrukte nogmaals dat hij in overleg zal gaan met de betrokken partijen. De ChristenUnie moet het voorlopig doen met dit antwoord, maar hoopt dat via deze weg weer enige beweging in de zaak komt vanuit het college.

'De ChristenUnie blijft zich inzetten voor een goede ontsluiting van de Werkense Polder, want een goed OV is van belang voor een vitaal platteland. Wij houden de vinger aan de pols”, aldus fractievoorzitter Schermers. (CU)

Lees meer over:

werkense polder buslijn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.