donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Beschouwing begroting 2012 vanuit CU-perspectief

10 november 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - De behandeling van de begroting is een moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar, de balans op te maken en vooruit te blikken. De ChristenUnie doet dat uitgebreid.

"Als wij kijken naar de situatie van Aalburg dan mogen we dankbaar zijn voor de materiële rijkdom die wij als inwoners in het algemeen hebben. Ook mogen we dankbaar zijn voor de sterke sociale samenhang die er in Aalburg nog is, met bloeiende verenigingen en de inzet van veel vrijwilligers. Maar we moeten zuinig zijn op dit sociale kapitaal. Waar geld een middel is dat ingezet kan worden, is het sociale kapitaal niet vernieuwbaar. Als gemeente moet je dan ook geen roofbouw plegen op het sociale kapitaal. Geen roofbouw plegen op vrijwilligers.

Als we kijken naar de koers van het college en de drie collegepartijen lijken die een volledig liberale lijn  te kiezen. Een lijn met eigen verantwoordelijkheid van inwoners voor openbare ruimte en eerst een eigen inspanning. Bij zorg is het principe dat mensen voor zichzelf zorgen. Maar of je zorg nodig hebt is géén op liberale grondslag gebaseerde vrije keuze.

De druk op vrijwilligers neemt toe. Met name op onderdelen die voor mensen onmisbaar zijn, zoals de zorg, wordt steeds meer van vrijwilligers gevraagd. Wij vinden dat hier de verkeerde keuzes worden gemaakt, er zijn alternatieven.

Wij kiezen voor een Aalburg dat zwakkeren ondersteunt. Een Aalburg dat zijn verantwoordelijkheid neemt en verantwoording durft af te leggen voor de keuzes die het maakt. Een Aalburg dat dankbaar is voor de inzet van vrijwilligers en hier ook zuinig op is. Een Aalburg dat een duurzame lange termijn visie heeft.  ..."

Lees hier de hele beschouwing...

 

Lees meer over:

CU begroting 2012
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.