woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Identiteitskaart voor kinderen fors duurder per 1 januari 2012

10 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Per 1 januari 2012 wordt de Nederlandse Identiteits Kaart (NIK) voor kinderen tot en met 13 jaar verhoogd van € 9 naar € 30. Daarom wordt er aan het einde van het jaar een run verwacht op deze kaarten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft nu al aangekondigd dat tegen die tijd niet aan de normale levertijd van 1 week kan worden voldaan. Ook worden lange wachttijden verwacht aan de balies van de gemeentehuizen. Wacht dus niet tot eind december 2011 met het aanvragen van de kaart.

Voorkom lange wachttijden aan de balie en een lange levertijd van de NIK en maak nu een afspraak bij het Servicecentrum van de gemeente. Openingstijden Servicecentrum gemeentehuis:

  • Vrije inloop: maandag tot en met vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 uur en woensdagavond van 17.00 tot 19.30 uur
  • Op afspraak: maandag tot en met donderdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur

Voor het maken van een afspraak belt u met (0183) 50 72 00 van maandag tot en met donderdag tussen 08.30 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 08.30 en 15.00 uur.

Volgens de Nederlandse wet moet iedereen vanaf 14 jaar een NIK hebben, maar ook:

  • Kinderen die niet meer bij ouders in het paspoort staan;
  • Met ingang van 26 juni 2012 moet iedereen vanaf de geboorte een eigen reisdocument hebben als men naar het buitenland gaat. Dat betekent dat de bijschrijvingen van kinderen in het paspoort van de ouders na 26 juni 2012 niet meer geldig zijn.

Daarom kan het voor ouders interessant zijn om voor 1 januari voor de kinderen een NIK aan te vragen voor het tarief van € 9. Voor de aanvraag van een reisdocument voor kinderen moeten beide ouders toestemming geven. Formulieren hiervoor zijn per mail op te vragen via info@werkendam.nl of af te halen aan de balie.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.