dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Waterplan Werkendam gaat van start

9 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In 2007 hebben de gemeente Werkendam en het waterschap Rivierenland gezamenlijk het ‘Waterplan’ voor de gemeente Werkendam opgesteld. In het waterplan zijn maatregelen opgenomen om de kans op wateroverlast te verminderen, om de kwaliteit van het water in onze gemeente te verbeteren en om meer verscheidenheid te krijgen in dieren en planten in en om het water. Bij de opstelling van het waterplan is rekening gehouden met zwaardere buien door de klimaatveranderingen.

Een van de maatregelen uit het waterplan is het vergroten van de bestaande watergangen en het aanleggen van natuurvriendelijke oevers langs de west- en zuidrand van de kern Werkendam. Op een zestal locaties wordt in totaal ongeveer 700 meter natuurvriendelijke oever en ongeveer 6.300 m2 extra wateroppervlak gerealiseerd. Deze locaties zijn:

  • Dokpark-west, in de hoek Van Randwijklaan - Bandijk
  • Dijkgraaf den Dekkerweg, ter hoogte van de Wederik
  • Zaagbekstraat
  • Dijkgraaf den Dekkerweg, naast het hondensportterrein achter het Talingpad
  • Rotonde Dijkgraaf den Dekkerweg - Borcharenweg
  • De Kooi

Naast het hondensportterrein wordt het bestaande ‘griendje’ verlaagd door het deels af te graven en opnieuw in te planten. Dit griendje staat tijdens normaal peil droog, maar loopt onder water bij een peilstijging. Bij de rotonde wordt het meeste extra wateroppervlak gerealiseerd, ca. 3.500 m2. De watergang aan De Kooi wordt gelijktijdig met de vergroting ook geheel gebaggerd en voorzien van nieuwe beschoeiing. Vor de realisatie van het project worden op de diverse locaties stroken bosplantsoen en bomen gerooid. Hiervoor in de plaats worden later nieuwe bomen en bosplantsoen aangeplant.

Start
Aannemer M. J. van Uijtert & Zn. uit Hedel begint met het rooien van het bosplantsoen en de bomen op alle locaties. Vervolgens wordt gestart met het uitvoeren van het grondwerk en het aanbrengen van beschoeiingen. Dit werk wordt per locatie uitgevoerd en afgerond en begint bij de rotonde Dijkgraaf den Dekkerweg – Borcharenweg. Vervolgens worden de locaties Zaagbekstraat, Wederik, Dokpark-west, Talingpad en De Kooi aangepakt. Volgens planning is het werk eind februari 2012 gereed, de weersomstandigheden spelen een grote rol bij de voortgang van het werk.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.