woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Twee jubilarissen bij Najaarsconcert K&V

8 november 2011 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Op zaterdag 5 november jl organiseerde Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen een najaarsconcert met als gastvereniging Excelsior uit Genderen. Dat alles in de Gereformeerde kerk in Genderen.

Het was een afwisselend en goedbezocht concert. K&V opende de avond met onder andere de concourswerken die ook gespeeld zullen worden op het KNFM concours te Enschede op 19 november a.s. Als verplicht werk The Dark Side of the Moon van Paul Lovatt-Cooper en als vrije keuzewerk Rhapsody in Brass van Dean Goffin. Vooral dit laatste stuk vergt veel techniek en klankbeheersing van het hele orkest.
Deze avond was een mooie gelegenheid om de stukken te laten horen en K&V kan met vertrouwen afreizen naar Enschede, de stukken waren prachtig om naar te luisteren. Er was ook een debuut voor een solist bij K&V: Elske van Andel speelde voor het eerst een solo op haar trombone met het orkest, Tenor Trombone Rag. Een prachtig eerste solistenoptreden.

Jubilea
Toen volgde er een onderdeel wat niet in het programmaboekje was vermeld. Er werden namelijk twee leden van K&V gehuldigd voor hun veertigjarig lidmaatschap. Jeannette Pullen-Lankhaar en Willy Bouman-Crielaard. Voorzitter Erik van Braam vroeg hen tot hun grote verrassing naar voren waarna hij enkele persoonlijke woorden sprak. KNFM afgevaardigde M. van de Ven reikte de oorkondes en bijbehorende speldjes uit. Beiden spelen nog altijd met veel plezier mee. Willy Bouman is daarnaast ook al 25 jaar bestuurslid van de band. Als felicitatie speelde K&V de mars Army of the Nile van de bekende brassband componist Kenneth J. Alford.

James Bond
Na de pauze was het de beurt aan Excelsior Genderen die alvast een voorproefje gaven van hun filmconcert wat op 12 november wordt gehouden in het Dorpshuis in Genderen. In de Gereformeerde kerk konden ze alleen de muziek laten horen, tijdens het filmconcert zullen daar ook beelden bij te bekijken zijn, een heel spectaculair project dus. De bekende melodieën van de James Bond films kwamen voorbij maar ook de muziek van Enrico Morricone die uiteraard bij iedereen bekend is door de westernfilms. Een aantal ‘geweerschoten’ kon dus niet ontbreken.
Het opvallendste muziekstuk bewaarde Excelsior tot het laatst want At world’s end van Hans Zimmer in een arrangement van Erik Rozendom is net als de film waaruit het komt, Pirates of the Carribean, zeer opvallend te noemen. Excelsior liet niet alleen hun muziekinstrumenten horen, maar ook zangers en zangeressen en zelfs ijzeren kettingen werden tijdens het stuk gebruikt.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar deze muziek en de bijbehorende beelden bent u van harte welkom op het filmconcert van Excelsior Genderen op 12 november aanvang 19.30 uur. 

Het was dus een geslaagd najaarsconcert voor beide verenigingen, voor meer info over de verenigingen kijk op: www.brassbandkunstenvriendschap.nl en www.muziekverenigingexcelsior.nl (Foto K&V)
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.