maandag 29 november 2021

Alles over Altena

CU wil Werkendamse bijdrage aan pand Voedselbank Altena

7 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De ChristenUnie Werkendam dient tijdens de begrotingsbehandeling van aanstaande dinsdag een motie in waarin de gemeente Werkendam wordt gevraagd een bijdrage te leveren in de huur van een nieuw pand voor de Voedselbank Altena.

Werkendam is een gemeente met een ruimhartig armoedebeleid, vooral de ChristenUnie is daar erg blij mee. "Maar we zien ook dat in de hele samenleving steeds meer mensen in financiële problemen komen. Schuldhulpverlening is steeds meer nodig en steeds meer gezinnen kloppen aan bij de voedselbank."

Groei
De Voedselbank groeit door de gestegen vraag om hulp uit haar pand aan de Hoogjes in Sleeuwijk. Veel gemeenten in Nederland kiezen er al voor om de Voedselbank van huisvesting te voorzien. In onze gemeente was dit tot op heden nog niet nodig, omdat ze gratis gebruik mochten maken van het huidige gebouw. Nu dit onderkomen te klein is geworden en dus andere grotere huisvesting nodig hebben, is de ChristenUnie van mening dat de gemeente een financiële bijdrage dient te leveren.
 
Het afgelopen jaar is het aantal personen, die gebruik maken van de voedselbank, sterk gestegen. Op dit moment maken ongeveer 130 personen gebruik van de voedselbank, gelijk verdeeld over de drie gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam.  Vooral gezinnen maken gebruik van de voedselbank en 40 gezinnen zijn afhankelijk van de voedselbank. Naast de bestrijding van armoede gaat de voedselbank ook samen met de voedselsponsoren de verspilling van kostbaar voedsel tegen.

Lees meer over:

voedselbank Altena cu Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.