donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Lukas Schmidt doorbreekt magische grens

7 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Amsterdam kwamen zaterdag jl. 300 zwemmers bij elkaar om de strijd aan te binden met elkaar en met de klok. Sanne van de Pol, Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt hadden zich ingeschreven voor deze wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd werden diverse Nederlandse Records verbeterd en de Werkendammers lieten ook goede tijden noteren. Alle deelnemers kwamen op drie 100 meter nummers naar keuze aan de start.

Lukas wist voor het eerst op de koningsafstand, 100 vrije slag, de magische grens van een minuut te doorbreken. Aan het einde van de middag wist Lukas de klok stil te zetten op een tijd van 58.76 en dit is ruim een seconde onder zijn oude tijd. Eerder had hij zich op de 100 vlinderslag ook verbeterd. Op beide afstanden mag Lukas starten op de Brabantse Kampioenschappen.

Thomas wist net als Lukas zich te verbeteren op de vlinderslag en vrije slag. Op de vlinderslag stelde Thomas zijn persoonlijke record met ruim een kwart seconde bij en op de vrije slag was het bijna een seconde. Dit betekend een verbetering van zijn inschrijftijden voor de ‘Brabantse’. Op de 100 rugslag konden Lukas en Thomas zich niet verbeteren, maar hun eindtijden lagen wel onder de richttijd voor de Brabantse Kampioenschappen.

Sanne wist zich op ‘slechts’ één afstand te verbeteren. Op de 100 rugslag was ze 0,17 seconden sneller dan ze ooit is geweest. Op de vrije slag had ze de pech dat de klok 0,01 seconde boven haar persoonlijke record stilstond. Kort na de vrije slag moest Sanne de 100 schoolslag en het was te merken dat er weinig tijd tussen zat. Hierdoor was een tijdsverbetering niet mogelijk. Op alle afstanden was de eindtijd wel onder de richttijden voor de ‘Brabantse’ in januari volgend jaar.

Het komende weekend wordt in Gorinchem deel twee van de competitie gezwommen. Hier zullen de Werkendammers de strijd aan gaan met zwemmers uit de regio Den Haag en Rotterdam. Bij de Hagenezen komen zelfs enkele Nederlandse Records houders aan de start, waardoor de Werkendammers hopelijk boven zichzelf uit kunnen stijgen en ook hun eigen records aanscherpen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.