maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Foranto heren 1 in formidabele vorm

7 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde Foranto heren 1 in Axel te Zeeland tegen volleybalteam Voorwaarts. Het was een lange autorit voor de mannen uit Werkendam naar Axel dat ongeveer 150 kilometer ver weg ligt tegen de grens van België. Daar wachtte een jong team de volleyballers van Foranto op. De stramme benen moesten goed worden gestrekt tijdens het inlopen, want de mannen van Axel hadden er zin. Foranto was niet geheel compleet, het moest onder andere Marcel Kamminga en Rens Kroeze missen. Het was de vraag of Huib de Visser in verband met een blessure aan zijn voet kon spelen. Maar tijdens het inspelen leek het goed te gaan. Gelukkig voor het team, want Huib de Visser is een drijvende kracht voor Foranto. De eerste set werd met de volgende opstelling begonnen:
Bjorn Wansink en Michael Wansink als buitenaanvallers, Huib de Visser en Arjen Kieboom als middenaanvallers, routinier Aart de Koning als diagonaal en Jacco Bouman als spelverdeler. In het veld stond een team dat ongeveer al vijftien jaar met elkaar samenspeelt. De eerste drie wedstrijden van het seizoen verliepen waardeloos voor Foranto door het grote blessureleed. De afgelopen twee wedstrijden wist Foranto zich knap te herstellen. Maar “de goede vorm “ vasthouden is niet ieder team gegeven.

Goed
De eerste set begon Foranto goed. Arjen Kieboom zou zich deze wedstrijd ontpoppen als een beul die de tegenstander tot wanhoop dreef. De eerste set kon Jacco Bouman de middenmannen goed aanspelen. De blokkering van Voorwaarts moest constant kiezen tussen de middenaanval en de buitenaanval. Hierdoor kwam er ook meer ruimte voor de buitenaanvallers om te scoren. Het team van Foranto kwam in een zogenaamde FLOW terecht, alles leek te lukken. Voorwaarts werd overklast en stond in korte tijd flink achter. Nadat ze uit de boze droom ontwaakt waren begonnen ze tegenstand te bieden. Foranto moest even wennen aan de tegenstand die Voorwaarts ging bieden, maar stond al zover voor dat het winnen van de eerste set geen probleem was.  

Leeuw
De tweede set kende een dergelijk verloop. Voorwaarts hoopte zich te revancheren en vocht als een leeuw. Echter Arjen Kieboom de beul uit Sleeuwijk kende geen medelijden en sloeg Voorwaarts de ballen om de oren. Foranto was alert en fanatiek en er was geen doorkomen aan voor de volleyballer van Voorwaarts. De tweede set werd ook gemakkelijk gewonnen.
In de derde set sloeg de vermoeidheid iets toe bij de Werkendammers, maar Bjorn en Michael Wansink bleven druk zetten met hun aanval. Het was vooral de diagonaal van Voorwaarts die voortreffelijk speelde bij het team en er voor zorgde dat de heren van Foranto iets minder gemakkelijk konden scoren. Voorwaarts, gesterkt door het publiek dat in grote getale aanwezig was rook dat er iets was te halen deze set en begon een offensief. Foranto sloot de gelederen door middel van een sterke blokkering. Toch was het akelig spannend aan het einde van de set en stond het bijna gelijk. Een goede servicebeurt van Bjorn Wansink zorgde ervoor dat Foranto een setpoint kreeg. Voorwaarts bezweek onder de druk en een aanvaller sloeg de bal hard uit.

Haarscherp
De vierde set wisselde Foranto Robert Blaauw en Robin den Dekker in het veld. Foranto deed er alles aan om de goede lijn voort te zetten. Robert Blaauw was haarscherp, maar kreeg helaas weinig ballen van Jacco Bouman. Robin den Dekker speelde als diagonaal en kreeg wel veel ballen van de spelverdeler. De eerste bal werd gelijk gescoord. Maar later in wedstrijd had Robin den Dekker moeite om met precisie de ballen te scoren. Hetgeen ook de rest van het team kenmerkte. De spelers moesten aan de nieuwe opstelling wennen. Hoewel er genoeg kwaliteit in het veld stond om te winnen ging het moeizaam. Voorwaarts was er op gebrand een set te winnen. Foranto probeerde voor wat het waard was, maar kon nog maar moeilijk scoren. De laatste set werd helaas rommelig verloren.

Foranto zet in het algemeen dus de goede lijn voort. De laatste drie wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Aanstaande vrijdag speelt Foranto tegen Sarto om 21.15 in sporthal de Crosser. Wederom valt er vuurwerk te verwachten in Werkendam.

Lees meer over:

Werkendam Crosser foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.