vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Brede school komt eraan

4 november 2011 (door WerkendamNet)

SLLEEUWIJK -  Op donderdag 10 november ondertekenen zes organisaties een convenant om te komen tot een brede school in Sleeuwijk. In een brede school werken de partners samen. Het doel is om de mogelijkheden voor de jeugd van nul tot twaalf te vergroten: Het geheel is meer dan de som der delen!

Ruim twee jaar geleden hebben de basisscholen, de Morgenster en de Burgemeester Verschoorschool, de eerste initiatieven gestart. Beide scholen hebben een nieuw gebouw nodig en beide scholen zien de kansen en mogelijkheden in samenwerken zonder de eigen identiteit te verliezen. De gemeente Werkendam, Trema Kinderopvang, HOPPAS Kinderopvang en Peuterspeelzaal Nijntje zijn inmiddels aangehaakt en vormen nu de kern van de Brede School. In de toekomst kunnen nog andere partners aansluiten. Het doel daarbij is steeds om extra mogelijkheden te bieden aan de jeugd van Sleeuwijk. Deze huidige 6 partners bewaken de doelstelling van de brede school en zijn gesprekspartner bij het realiseren van het gebouw. Als gesprekspartner hebben zij invloed op de mogelijkheden die het gebouw gaat bieden en welke faciliteiten aanwezig moeten zijn.

Stap
Deze eerste stap naar een brede school wordt gevierd en wel vanaf 14.30 uur in de ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Ook de ouders zijn van harte welkom, maar er is natuurlijk speciale aandacht voor de kinderen. Theatergezelschap “Het tweede bedrijf” treedt op en laat de kinderen kennismaken met een burgemeester. Ook wethouder van der Ven is aanwezig. Alle leerlingen van beide scholen en peuters van kinderdagverblijf Dribbel en peuterspeelzaal Nijntje komen samen in één gebouw. Een prachtig voorbeeld van hoe de organisaties samenwerken. 

De gedachte 'Samen naar een hoger niveau' wordt gesymboliseerd door het oplaten van 600 ballonnen in zes kleuren. Na het zetten van de laatste handtekening om 15:15 uur laten de kinderen de ballonnen los en doen zo mee aan een wedstrijd. Na het loslaten van de ballonnen is de dag voorbij en mogen de kinderen naar huis. De kids zijn weer op te halen bij de Ontmoetingskerk Sleeuwijk. In verband met grote drukte wordt verzocht niet met de auto te komen.

Lees meer over:

Werkendam brede school Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.