vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Team Almkerk zoekt sponsors en meer...

3 november 2011 (door WoudrichemNet)

ALMKERK -  Team Almkerk, opgericht om de Roparun te gaan lopen en fietsen, is onder meer op zoek naar sponsoring, zoveel mogelijk op verschillende manieren. Om dit te bereiken worden diverse activiteiten georganiseerd. Op 11 en 12 mei 2012 bijvoorbeeld een megaspektakel. Details volgen.

Men werkt vanuit de gedachte om jong en oud dichter bij elkaar te brengen. Bewust te maken hoe belangrijk het is om gezond te zijn.

Het ligt in de bedoeling diverse werkgroepen op te zetten:

1. Werkgroep voor de lopers en fietsers en begeleiders
2. Vrienden van Team Almkerk: mensen uit het bedrijfsleven, verenigingen en particulieren die vriend willen worden om de stichting te   steunen
3. Een feestcommissie: mensen die het megaspektakel op 11 en 12 mei 2012 organiseren.

"Wij zijn op zoek naar veel vrijwilligers die mee willen helpen om deze activiteiten van de grond te krijgen. Het uitgangspunt is om zo neutraal mogelijk te zijn, dus iedereen mag meedoen!"

Bijzonder
De Roparun van 2012 wordt op voorhand een bijzondere loop. Dit wordt de 21e editie en in deze editie worden er twee Roparuns tegelijk georganiseerd. Naast de bekende Roparun vanuit Parijs wordt er ook gestart vanuit Hamburg om op Tweede Pinksterdag tegelijkertijd te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Beide edities starten op zaterdag 26 mei en de finish is op maandag 28 mei. Team Almkerk start in Parijs.
De leden van een team worden verplicht Roparun-loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. Dus binnenkort komen wij met loten langs voor het goede doel, Roprarun een avontuur voor het leven.

Het motto van de Roparun: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

'Iets nieuws'
Cor Vink, Antonette Schaap en Ron Koorengevel liepen met een aantal dorpsgenoten de 80 kilometer van de Langstraat afgelopen september. Toen deze voorbij was bedacht Cor iets nieuws te gaan ondernemen. Hij schreef zich in voor de Roparun, waarop Marianne zei: “Als we ingeloot worden dan ga ik fietsen”. Antonette bood aan mee te  lopen. Ron: “Ik ga niet lopen of fietsen, maar ik zal voor sponsors zorgen en activiteiten gaan organiseren.” Tot ieders verbazing werden zij ingeloot. De plannen werden gemaakt en in de tussentijd gaven lopers en fietsers zich spontaan op. Er moet een stichting komen! "Omdat wij hopen dat het een solide organisatie wordt die nog jaren voort zal bestaan."

Aanmelden
Voor aanmelding als vrijwilliger of voor informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen:
Marianne Koorengevel en Ron Koorengevel, ronkoorengevel@xs4all.nl
Antonette Schaap en Cor Vink, corvink@telfort.nl

Lees meer over:

roparun
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.