vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Intensieve controles fietsverlichting

2 november 2011 (door WoudrichemNet)

REGIO ALTENA - Onder het motto ‘Ik val op!’ zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting. De actie start op maandag 31 oktober en loopt tot en met 15 januari.

De actie richt zich vooral op scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs. Tijdens de hele handhavingperiode zal meteen verbaliserend worden opgetreden. Rijden zonder brandend voor- en/of achterlicht. Kosten: 40 euro. Rijden zonder reflectie op de achterkant van de fiets, de trappers en de wielen. Kosten 25 euro. Goed gedrag wordt beloond.
Elke gecontroleerde fietser mét goede fietsverlichting of goed zichtbaar gedragen verlichting kan een kleine attentie krijgen. Met berichten in de media en lessen op scholen wordt de verlichtingsactie aangekondigd en wordt het belang van goede fietsverlichting nog eens aangestreept.
De Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland voeren tijdens de actieperiode zo veel mogelijk preventieve fietsverlichtingscontroles uit, bij voorkeur op scholen.

De actie is een gezamenlijk initiatief van alle 12 gemeenten die in de regio Breda samenwerken, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, de politie en de provincie Noord-Brabant. Volgens de initiatiefnemers is het belangrijkste doel van de actie dat we met z’n allen begrijpen dat als het schemerig is, het aandoen van je fietsverlichting er gewoon bij hoort. Je gebruikt je verlichting niet alleen om zelf beter te zien, maar om beter zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van het jaar, met mist, regen, beslagen autoramen en veel duisternis geen overbodige luxe. Kortom, val op, daar kun je mee thuiskomen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.