zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Milieupark Eethen tijdelijk verplaatst

2 november 2011 (door AalburgNet)

EETHEN -  Vanaf maandagmiddag 7 november is het milieuparkje tijdelijk te vinden aan de Kastanjestraat in Eethen. Op het huidige milieuparkje aan de Korten Bruggert staan containers voor glas, drankenkartons, textiel en plastic verpakkingsafval. Door werkzaamheden van de provinciale weg N283 is het nodig om het milieuparkje te verplaatsen.

Ook na afronding van deze werkzaamheden zal het milieuparkje voortaan elders moeten worden geplaatst, omdat daarna door de nieuwe busbaan en de reconstructie er onvoldoende ruimte overblijft. De Dorpsraad Eethen heeft gepleit om het nieuwe milieuparkje ondergronds te plaatsen en wel aan de Nieuwe Steeg. Onderzocht wordt of dit parkje te zijner tijd, nabij het voetbalterrein en de Brede school, geplaatst kan worden. Vooralsnog heeft de gemeente na overleg met de Dorpsraad besloten het bovengrondse milieuparkje tijdelijk te verplaatsen naar de Kastanjestraat, welke locatie voldoet aan de eisen van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en dergelijke. Deze locatie is tijdelijk voor de duur van 1 tot 2 jaar.

De gemeente Aalburg laat weten: 'We kunnen ons voorstellen dat de verplaatsing even wennen is. Wij verzoeken u vriendelijk om wanneer een container overvol is geen afval ernaast te zetten, maar dit te melden via gemeente@aalburg.nl of via het algemene telefoonnummer.'

 

Lees meer over:

Eethen milieupark
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.