donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Ook CU presenteert visie op de begroting 2012

2 november 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De ChristenUnie heeft de afgelopen jaren gepleit voor een stabiele (toekomstgerichte en sociale) economie, dat is een economie zonder Jojo-effect. We noemden dat een economie volgens het Jozef-model. Ook Jozef voerde niet enkel in vette jaren maar ook in magere jaren een duurzaam beleid met een oog voor de noden in de samenleving. Ondanks dat de toekomst ongewis was en de honger op de loer lag, stelde hij de graanschuren open voor zijn onderdanen en omliggende volken.

Op de partijsite valt te lezen: 'De toekomst is ongewis. De positie van de euro is zwak en Europa gaat gebukt onder een economische crisis. Omdat Nederland een onderdeel is van de Europese (euro)landen, wordt ook ons land meegezogen in de negatieve financiële spiraal. En dat gaat Werkendam niet voorbij. Nu het Rijk 18 miljard gaat bezuinigen merken we dat ook aan onze Rijksbijdragen. Gelukkig gaan die minder naar beneden dan waar we eerder bang voor waren.

Dat is wat we bedoelen met begroten met een blik naar de toekomst. Doordat we rekening hielden met een grotere verlaging, valt het nu enigszins mee. Omdat we al gespaard hadden voor moeilijke tijden via de reserve ‘Opvang financiële en economische crisis’ kunnen we die nu inzetten om tekorten in de begroting te dekken. Samen met goede doordachte en breed gedragen ombuigingen kunnen we spreken van een verantwoorde en sluitende begroting waarbij de burgers worden ontzien en waarbij het voorzieningenniveau in stand kan blijven.'

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

cu Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.