woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Ziek zijn loont...

31 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Langdurig ziek zijn is geen pretje. Voor ondernemers geldt dat dubbel. De gemeente Werkendam begreep dat eerder ook al, maar gaat wat schippers betreft nog een stapje verder. Nu krijgen ook langdurig zieke binnenvaartondernemers mét een huis aan de wal  50% korting op het havengeld. De ziekteperiode moet wel langer dan vier weken duren en de halvering geldt maximaal een jaar.

Geen huis
Aanvankelijk was het zo dat binnenvaartondernemers juist géén huis aan de wal mochten hebben om voor de regeling, die dateert uit 2009, in aanmerking te kunnen komen. De gemeente is nu van mening dat (met of zodner huis) schippers bij ziekte niet kunnen varen en het schip dan noodgedwongen tegen de kant blijft  Er wordt gemiddeld twee maal per jaar een beroep op de kortingsregeling gedaan, aldus de gemeente. (Foto Biesboschhaven Werkendam. (Aalburg.net)
 

Lees meer over:

binnenvaart Werkendam havengeld
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.