vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Foranto heren 1 zet stijgende lijn voort in de promotieklasse

31 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM  - Afgelopen vrijdag speelde Foranto heren 1 tegen Micro Electra uit Roosendaal. Na een slechte seizoenstart wist Foranto heren 1 zich vorige week tegen Triade in Tilburg te revancheren. Tegen Micro Electra moest Foranto wederom laten zien waarom het uitkomt in de promotieklasse. Het team was voor het eerst in seizoen bijna compleet, alleen Aart-Jan Groenveld de speler die laatste wedstrijd Foranto aan veel punten had geholpen was niet aanwezig. Wel was Rens Kroeze terug van een blessure. Foranto begon met de volgende opstelling: Marcel Kamminga en Bjorn Wansink als buitenaanvallers, Huid de Visser en Arjen Kieboom als middenaanvallers, Rens Kroeze als diagonaal en Jacco Bouman als spelverdeler.

De eerste set begon Foranto goed. De blokkering van Foranto was sterk. Maar ook van de middenaanvallers ging aanvallend veel dreiging uit. Micro Electra is een jong team dat veel wist te verdedigen, maar aanvallend kwamen ze moeilijk tot scoren. De eerste set werd met plezierig en goed spel gewonnen.

De tweede set kende een dergelijk verloop, alleen wist Micro Electro in puntenaantal nu goed bij te blijven. Rens Kroeze liet zich aanvallend van zijn beste kant zien. De blokkering had moeite met de sprongkracht van de diagonaal die deze wedstrijd makkelijk tot scoren kwam. Aan het einde van set werd het nog spannend. Bjorn Wansink die tot dan toe een goede wedstrijd speelde wist de laatste punten van de set niet te scoren door de sterke verdediging  van Micro Electro. Michael Wansink kwam in het veld en wist met een verwoestende bal een matchpoint binnen te slepen. Foranto nam geen risico en maakte koelbloedig de set af.

De derde set kende helaas een ander verloop. Huib de Visser die in de eerste sets veel had geblokkeerd verstapte zich en moest zich laten wisselen. Robert Blaauw kwam op de plaats van Huib de Visser spelen. Foranto had aan het begin van de set moeite om met de nieuwe opstelling zijn draai te vinden. Hiernaast gingen enkele spelers tekenen van vermoeidheid vertonen. De derde set werd jammerlijk verloren.

De vierde set was spannend. Foranto heeft in de competitie punten nodig. De flair van de eerste set was kwijt, maar er was vechtkracht voor in de plaats gekomen. Punt voor punt werd er gewerkt voor de set. Rik Kamminga wisselde Aart de Koning voor Arjen Kieboom om de speler even rust te gunnen. Ook werd Rens Kroeze voor korte tijd vervangen, omdat zijn passes de laatste set niet meer bij Jacco Bouman aankwamen. Toch wist Foranto op zijn tandvlees de set te winnen.

Zo werd de wedstrijd afgesloten met een winst van drie tegen een. Wederom is duidelijk dat Foranto alle spelers kan gebruiken. Aanstaande zaterdag speelt Foranto in Axel (Zeeland) tegen Voorwaarts.  Zal Foranto zijn goede vorm vasthouden? Na volgende week zaterdag weten we het antwoord. 

Lees meer over:

Werkendam foranto revanche
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.