woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

PvdA wil groen ‘gratis’ laten legen

28 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De PvdA heeft als enige fractie niet ingestemd met de tarieven afvalstoffenheffing 2012. Reden is dat de partij denkt dat de burger nog meer geprikkeld wordt om afval te scheiden, als het legen van de groene container gratis wordt. Ook Machiel Verdoorn, ChristenUnie, pleit voor variant twee. “Die variant is ook kostendekkend, beter voor het milieu en goedkoper voor de burger. En bovendien komt er op die manier meer GFT op de plaats waar het hoort.” De raad volgde uiteindelijk, op de drie PvdA’ers na, het voorstel van het college voor variant een. Inwoners van Werkendam gaan in 2012 8,75 euro betalen iedere keer als zij de grote grijze container aan de straat zetten. Voor de groene wordt een bedrag van 2,90 euro gerekend. In de tweede variant zou dat 2,40 euro zijn. (Het Kontakt)


 

Lees meer over:

Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.