vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Apotheken in regio winnen innovatieprijs

26 oktober 2011 (door AalburgNet)

ALTENA - Apotheek Het Quadraat in Wijk en Aalburg, apotheek Altena in Woudrichem en apotheek Sleeuwijk in Sleeuwijk 'leveren meerwaarde voor de patiënt.' Aldus het juryrapport behorende bij de KNMP Zorginovatieprijs. Deze apotheken wonnen (samen met tien anderen) deze prijs in het kader van De Proeftuin innovatieve farmaceutische zorg, een project van dertien zelfstandige apotheken.

Apotheker Paul van Bakel (Thorbecke apotheek in Sliedrecht) nam de prijs van € 5.000 - in ontvangst namens dertien zelfstandige apotheken die samenwerken binnen de Coöperatieve Apothekersvereniging Connecting Care. Van Bakel is samen met apotheker Bert Mouthaan (Het Quadraat in Wijk en Aalburg - op de foto rechts) initiatiefnemer van de Proeftuin innovatieve farmaceutische zorg.

De apotheken zijn dit project gestart met als doel het meten van de effecten van apotheekinterventies. Waarbij de klinische, patiëntgerelateerde en economische uitkomsten worden gemeten. De deelnemers willen manieren zoeken om de interventies zo effectief mogelijk uit te voeren voor patiënt, zorgverlener en zorgverzekeraar.
Andere partijen die participeren in het project zijn: Rijksuniversiteit Groningen, het Stevenshof Institute for Research (SIR), Stichting Health Base, PharmaPartners en zorgverzekeraar Uvit, financier van het project.

Innovatie
De jury van de KNMP Zorginnovatieprijs koos voor deze apothekers omdat zij investeren in samenwerking binnen de keten. Bovendien heeft het project een meerwaarde voor de patiënt en draagt het bij aan de kosteneffectiveit.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.