maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Ontpoldering Noordwaard kan van start

26 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ontpoldering van de Noordwaard bij Werkendam kan vrijwel ongewijzigd doorgaan. De Raad van State heeft woensdag de bezwaren van bewoners van het gebied en boerenorganisatie ZLTO van de hand gewezen. Deze hadden om vernietiging gevraagd van het rijksinpassingsplan waarbij het poldergebied bij hoog water onder water zal worden gezet om overstromingen elders te voorkomen. De Raad van State heeft wel het ministerie van Infrastructuur om een betere opvangregeling gevraagd als de bewoners hun huizen bij het onderlopen van het gebied moeten verlaten.

Ook moet de bouwhoogte van nieuwbouw op de terpen in de Noordwaard worden aangepast. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk. Dat betekent dat de dit voorjaar begonnen ontpoldering gewoon door mag gaan. Het gebied wordt in 2015 opgeleverd.  (OB)

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.