vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

CU burgerleden officieel beëdigd

26 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de raadsvergadering van 25 oktober jl. zijn de de burgerleden Henrico Bassie en Wim Holster officieel beëdigd als burgerleden namens de ChristenUnie. Henrico is vanaf 2008 al actief als burgerraadslid in de commissie Grondgebied en Wim is sinds de verkiezingen van 2010 lid van de commissie bestuur.

Eerder was een officiële beëdiging niet van toepassing maar In de nieuwe Commissieverordening is opgenomen dat ook burgerleden (leden van een raadscommissie die geen raadslid zijn) de eed (of verklaring en belofte) afleggen. Dit is wenselijk met het oog op het feit dat zij als commissieleden onderdeel uitmaken van het geheel van de raad en bijvoorbeeld ook vertrouwelijke informatie kunnen ontvangen. Verder is vanaf heden ook voor de burgerleden de gedragscode voor raadsleden van toepassing.

Met de woorden ‘zo waarlijk helpe mij God almachtig’ werden de burgerleden officieel beëdigd en mochten ze een prachtig boeket van de gemeente Werkendam en een boeket van de Werkendamse fractie in ontvangst nemen.

Lees meer over:

Werkendam CU burgerleden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.