vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Foranto heren-1 wint eerste wedstrijd van seizoen

24 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag speelde Foranto heren 1 zijn vierde wedstrijd van het volleybalseizoen in Tilburg tegen het jonge Triade. Foranto staat helemaal onderaan in de competitie en kent de slechtste seizoenstart ooit. Het team werd geplaagd door een groot aantal blessures. Maar afgelopen zaterdag kon het team voor het eerst in de competitie bijna geheel compleet beginnen. De statistieken op de Nevobo-site gaven Foranto een winskans van 0%. Het was de Werkendammers er veel aan gelegen om de eerste punten te gaan pakken. Het team is inmiddels versterkt met topspeler Aart Jan Groeneveld die af en toe een wedstrijd meespeelt. In de basis begonnen: Aart de Koning als spelverdeler, Bjorn Wansink als diagonaal, Michael Wansink en Aart-Jan Groeneveld als buitenaanvallers en Huib de Visser en Arjen Kieboom als middenspelers.

Moeite
De eerste set had Foranto moeite om zijn draai gelijk te vinden. De aanval van Foranto, wat normaal het sterke wapen is haperde nog. Maar ondanks deze matige aanval kwam Foranto toch op voorsprong. Dit was te danken aan de verdediging van Foranto die was sterk en Triade kon moeilijk aan scoren toekomen. Huib de Visser speelde sinds tijden weer een wedstrijd mee en dat bracht rust in het veld bij Foranto. Hoewel Huib de Visser niet heel veel scoorde boezemde zijn verschijning bij het net al angst in bij de tegenstander. De eerste set werd gewonnen.
De tweede set had Foranto het zwaar. De afstemming tussen de aanvallers en de spelverdeling was niet optimaal. Triade wist met hard werken op matchpoint te komen. Het kreeg meer dan 5 kansen om de set af te maken. Een sterke servicebeurt van Marcel Kamminga verhinderde dat. De druk bij Triade werd groot en ze konden het matchpoint niet benutten. Uiteindelijk trok Foranto aan het kortste eind en won de set. Het was een mentale knap voor Triade.
De derde set speelde Foranto vrijer. Jacco Bouman kwam in het veld als spelverdeler. Aart-Jan Groeneveld liet zien waarom hij afgelopen jaren op het hoogste niveau heeft gespeeld. Met relatief gemak wist hij te scoren. Maar ook de blokkering van Foranto begon beter te lopen. De derde set werd redelijk gemakkelijk door Foranto gewonnen.
De vierde set begon Foranto slapjes het leek alsof de concentratie weg was. Helaas moest ook Huib de Visser wegens zijn blessure het veld verlaten. Robert Blaauw kwam in het veld en vocht als een leeuw, maar het mocht niet baten. De aanval van Foranto was te zwak om direct tot scoren te komen, hetgeen ook te danken was aan de goede verdediging van Triade. Triade wist met degelijk spel de laatste set te winnen.

Vuurwerk
Foranto pakt de eerste punten van het seizoen die ook hard nodig zijn. Ze hebben laten zien dat de voorspellende statistieken niet klopten. Maar met deze spelers in het veld zou je meer vuurwerk mogen verwachten. Het sterkste wapen, de aanval kwam afgelopen wedstrijd nog niet goed uit de verf. Concluderend: de weg naar boven is ingezet, het is nu hopen dat Foranto zoveel mogelijk compleet kan aantreden bij de wedstrijden. Het blijkt dat alle spelers hard nodig zijn.
Aanstaande vrijdag speelt Foranto om 21.00 tegen Micro-Electro in sporthal de Crosser komt allen kijken. 

Lees meer over:

Werkendam winst foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.