donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Medailles voor Biesboschzwemmers tijdens Zwemgala

24 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens het goed bezette Merwestein Zwemgala in Nieuwegein afgelopen weekend hebben zeven Biesboschzwemmers goed standgehouden. De oogst van negen persoonlijke records, een clubrecord en 20 Brabantse en één Nederlandse limiet werd gecompleteerd met vier medailles.

Marcha Admiraal, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst waren verantwoordelijk voor de medailleoogst. Marcha wist op de 100 en 200 vrije slag beslag te leggen op de tweede plaats. Haar tijden waren bemoedigend voor de rest van het seizoen. Op de 100 vrije slag mocht zij finale zwemmen, maar kon daarin geen rol van betekenis spelen. Sanne wist op haar favoriete slag, de schoolslag, naar het brons te zwemmen. Een persoonlijk record lukte niet, maar dat had ze al gezwommen op de 100 vrije slag. Thomas haalde net als Sanne een bronzen medaille. Hij werd op de 100 rugslag als derde in de einduitslag opgenomen. Zijn eindtijd was daarnaast ook nog goed voor een persoonlijk en clubrecord. Daarnaast wist hij zich op de 50 en 100 vrije slag ook te verbeteren. Op de 200 rugslag zwom hij opnieuw onder de richttijd voor de ‘Nederlandse’, maar kon zich niet verbeteren. Deze keer was alles reglementair verlopen en mag hij zich in februari 2012 gaan meten met zijn leeftijdsgenoten op deze afstand.

Anne Ippel, Lukas en Rebecca Schmidt en Bart Schouten waren ook naar Nieuwegein gegaan. Anne kwam terug met persoonlijke records op de 100 en 200 vrije slag. Voor Lukas waren er tijdsverbeteringen op de 100 en 200 vrije slag en de 100 rugslag. Daarnaast waren de tijden van Lukas ook goed voor startbewijzen voor de Brabantse kampioenschappen. Voor Rebecca en Bart waren er geen tijdsverbeteringen. Beiden konden toch tevreden zijn aangezien het verschil met hun persoonlijke tijden niet al te groot was.

Anne, Sanne, Marcha en Rebecca hebben ook deelgenomen aan de vier x 100 wisselslag dames estafette. Deze was kort na de 200 vrije slag, die allen net gezwommen hadden, maar toch toonden ze een goede inzet en was iedereen tevreden met de gezwommen tijden.

Eind volgende maand staan de sprint kampioenschappen van Brabant op het programma en kan er gekeken worden hoe de Werkendammers het doen tegen hun Brabantse leeftijdsgenoten. Tot die tijd volgen nog vele wedstrijden die mogelijk kunnen leiden tot het uitbreiden van de groep die daaraan mag deelnemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.