vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Versoberingsonderzoek voor A27

12 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Tijdens de afgelopen commissie vergadering heeft het CDA Werkendam vragen gesteld over de voortgang van de A27. Volgens Raadslid Otto van Breugel wordt het steeds stiller  rondom de voortgang aanpak A27.

De tunnelvariant was niet haalbaar. Variant C+ inclusief een regionale bijdrage van 20 miljoen bleek voor de minister te duur. Van Breugel: " Onze inwoners blijven met vragen zitten omdat het nog steeds zeer onduidelijk  is wanneer er wordt gestart en met welke variant. Er is nog steeds niets besloten, terwijl eerder is toegezegd dat de schop in 2013 de grond ingaat. Hoe lang moeten onze inwoners hierop nog wachten."
Wethouder de Jong meldde dat vorige week de BAG (bestuurlijkeadviesgroep) een versoberingsonderzoek van het projectteam A27 (Rijkswaterstaat) heeft ingezien en aan de hand daarvan een advies aan de minister opgesteld. Tijdens het BO MIRT regio zuid op 9 november bespreken de minister en de Gedeputeerde het versoberingsonderzoek en zal het BAG-advies hierin meegenomen worden.

 Afspraak is dat de provincie de communicatie vanuit de BAG verzorgd. In het MIRT-verslag aan de Tweede Kamer wordt vervolgens bekend gemaakt welk voorkeursalternatief in de tweede fase MER uitgewerkt gaat worden.   

Lees meer over:

a27 CDA Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.