donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Eerste nederlaag Kozakken Boys

10 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na de puntendeling bij ASWH leed Kozakken Boys in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen de eerste nederlaag van het seizoen. Een achterstand van 0-3 werd nog wel dragelijker gemaakt door een eindoffensief, maar verder dan twee goals kwam Kozakken Boys niet.

Na een aftastend begin waarin zowel de thuisploeg, in de persoon van Sjoerd van der Waal, als de bezoekers een kans op de openingstreffer kregen was de wedstrijd na het eerste kwartier in evenwicht. Een onoplettend moment in het rechterverdedigingsblok brak Kozakken Boys na een minuut of twintig op. Rechtsback Ferhad Kemalder stond even verkeerd gepositioneerd. Zijn aanvallende opponent buitte het buitenkansje uitstekend uit. De Scheveninger werd licht getoucheerd binnen de zestien en verdiende daarmee een penalty. Doelman Munten ging nog wel naar de goede hoek maar was volstrekt kansloos. Kozakken Boys herpakte zich daarna wel maar bleek in Scheveningen een tegenstander te hebben die weinig risico neemt en vanuit een gesloten verdediging zijn kansen geduldig afwacht. Twee spaarzame kansen mocht de thuisploeg nog noteren in de eerste helft twee maal was spits Arif Irilmazbilek erbij betrokken. De eerste keer blokte de aanvaller ongelukkig een kopbal van Benjamin de Gans en even later had hij pech toen een kopbal van hem nog net gered kon worden door de doelman.

De Kozakken Boys supporter die dacht dat Kozakken Boys even scherp uit de startblokken kwam als vorige week kwam bedrogen uit. Het balbezit was voor de thuisploeg maar de bezoekers werden er warm nog koud van. Sterker in vijf minuten tijd besliste men achteraf gezien de wedstrijd. Een afvallende bal na een corner en even later een afvallende bal na een vrije trap werd Kozakken Boys fataal. Kozakken Boys kwam nog wel terug maar de achterstand bleek onoverbrugbaar. Een snelle counter met als eindstation Leon Bot betekende 1-3 maar de aansluitingstreffer kwam pas laat in de blessuretijd. Een schot van Ismael Yildirim werd half verwerkt door de Scheveningse goalie en Jason Gomes verzilverde dit buitenkansje.

A.s. zaterdag gaat Kozakken Boys op bezoek bij Excelsior Maassluis. Excelsior droogde dit weekend ASWH met 5-2 af. Kozakken Boys is dus gewaarschuwd.

Lees meer over:

kozakkenboys Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.