vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Chcoladeletters voor VV Altena

10 oktober 2011 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Dit jaar wordt het wel heel gemakkelijk om eerlijke chocoladeletters in huis te krijgen. Vanaf 8 oktober komen de leden van voetbalvereniging Altena in Nieuwendijk langs de deuren om Verkade Fairtrade chocoladeletters te verkopen. Een deel van de opbrengst van deze letters komt ten goede aan de voetbalvereniging. Een (h)eerlijke oplossing voor zowel de boeren in Afrika als ook voor V.V. Altena.

Letteractie voor voetbalclubs
Overal in Nederland komen leden van voetbalclubs in actie voor hun eigen club door verkoop van Verkade Fairtrade chocoladeletters. Het is een actie die zowel bijdraagt aan de verbetering van de situatie van cacaoboeren in Afrika, als de lokale voetbalvereniging. Voor iedere verkochte Fairtrade chocoladeletter gaat €1,- naar de jeugdafdeling van V.V. Altena.

Verkrijgbaarheid
De Verkade Fairtrade melkchocolade letter S in 135 gram is eenvoudig te bestellen voor € 2,75 per letter want in oktober komen de leden van Altena langs de deuren om de bestellingen op te nemen en vanaf 14 november wordt deze letter dan thuisbezorgd door de leden.

Verkade Fairtrade chocolade
Verkade chocolade letters zijn vanaf 2009 Fairtrade. Het Max Havelaar keurmerk garandeert dat de boeren in ontwikkelingslanden een eerlijke, kostendekkende prijs krijgen voor hun cacao en rietsuiker. Bovendien ontvangen ze boven op deze prijs een vaste ontwikkelingspremie voor bijvoorbeeld het bouwen van scholen of het slaan van waterputten.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.