donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

De Vente mentor af op VMBO school

7 oktober 2011 (door WoudrichemNet)

UITWIJK - Het schoolbestuur van Het Gilde in Gorinchem heeft in overleg met Gert de Vente besloten dat hij geen mentor meer kan zijn op de VMBO-school in Gorinchem. De Vente, die ziek thuis zit, is nog wel docent Nederlands en geschiedenis op de school. Recent kwam de oud-wethouder van de gemeente Woudrichem opnieuw in opspraak door grensoverschrijdend gedrag met een minderjarig meisje.

Het incident zou hebben plaatsgevonden binnen de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Waardhuizen waar De Vente godsdienstles gaf. In een tweede brief aan ouders en leerlingen legt het schoolbestuur uit dat De Vente geen mentor meer kan zijn omdat het mentorschap een vertrouwensfunctie is op de school: "Een mentor is voor leerlingen een vertrouwenspersoon waar leerlingen bij problemen terecht kunnen. Door alle commotie rond de persoon De Vente wordt zijn integriteit aangetast", stelt de school in de brief.

Maatregel
De Vente is overigens nog niet teruggekeerd op school. Het schoolbestuur heeft meer tijd nodig om met ouders en leerlingen over de kwestie te praten. Mocht De Vente ooit nog terugkeren voor de klas dan zal hij zich niet meer begeven in een situatie waarbij sprake is van een één op één-situatie tussen leerling en docent, zo hebben schoolbestuur en De Vente met elkaar afgesproken.

Nieuwe mentor
De leerlingen van klas 1, waarvan De Vente mentor was, heeft een nieuwe vertrouwenspersoon toegewezen gekregen. (Omroep Brabant)

Lees hier de brief aan de ouders.

Zie ook:

Lees meer over:

Uitwijk vente
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.