maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Keurslager De Kwant verhuist naar Hank

7 oktober 2011 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK / HANK - Na tien jaar verschijnt in het Hankse straatbeeld weer een slager. De Nieuwendijkse Keurslager Ron de Kwant begint in 2013 een zaak in het pand aan de Kerkstraat in Hank, waar zijn schoonouders eerder een bloemenzaak hadden. Daar zit nu een sorteercentrum van TNT dat gaat verdwijnen.

Marktonderzoek wees uit dat veel van zijn klanten uit Hank kwamen. Uit het onderzoek bleek eveneens dat er geen enkele klant van camping De Kurenpolder zijn winkel binnenstapt. De Kwant: "Daar verblijven per seizoen 3.500 mensen. Daar ligt natuurlijk een markt. Wij zitten straks recht tegenover Super de Boer, die groter en Jumbo wordt. Bovendien wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid. Wat wil je nog meer?"

Het gaat dus goed met Keurslager Ron de Kwant. Afgelopen voorjaar deed hij mee aan de internationale vakwedstijd La Confrérie du Goûte-Andouille de Jargeau. Na het doorstaan van een streng juryoordeel mag hij zich eigenaar noemen van de ‘Gouden Barbecueworst’.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.