donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

’t Centrum: succesformule met drie ingrediënten

6 oktober 2011 (door AalburgNet)

EETHEN – Opgericht in 1971 groeide Autobedrijf ’t Centrum uit tot een modern geoutilleerd (onafhankelijk) autobedrijf dat in 2010 genomineerd werd voor de Bovagverkiezing Autobedrijf van het jaar. Eigenaar Ad van Helden verkocht zijn goed lopend autobedrijf alweer een jaar geleden aan Arnoud Pruijsen. Twee generaties, één visie: ‘Vertrouwd zijn en service bieden.’

Ad van Helden, geboren in Rijswijk, komt uit een echt ondernemersgezin: taxi’s, fietsen en bromfietsen domineerden zo’n beetje zijn dagelijks leven. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en de jonge Van Helden startte met zijn zwager (‘Hij deed de verkoop, ik de reparaties.’) een autobedrijf. In Eethen. In het centrum. En daarmee is ook de naam verklaard…

Klantvriendelijk
Van Helden: ‘Als je terugkijkt is die veertig jaar snel voorbij gegaan. Wat is gebleven, wil je tenminste een degelijk bedrijf opbouwen, is vertrouwd zijn. Dat betekent doen wat je zegt en een service bieden die niet om half zes stopt. Ons bedrijf is super compleet. Als je iets moet hebben, kun je bij ons terecht.’ Toegegeven, maar zoals hij dat zegt klinkt het ook meteen vertrouwd. Geen spoor van twijfel. Van Helden is een mensen-mens: oprecht en benaderbaar. Hij geeft de indruk echt voor je te gaan. Met andere woorden: voeg klantvriendelijkheid toe en de succesformule van ’t Centrum is compleet.

Natuurlijk hoort bij succes ook een goed product. Als de verkoop, service en onderhoud dan vanuit een nieuw pand kan gebeuren, helpt dat natuurlijk enorm. In 2000 werd daarom een nieuw (het huidige) pand in gebruik genomen. In de jaren die volgden werd hard gewerkt van het bedrijf nog succesvoller te maken. Dat dit lukte moge blijken uit de intensieve samengewerking met de ANWB. Via het Wegenwachtcontract werden vele gestrande automobilisten vanuit Eethen weer op weg geholpen.

Vrijheid
Tien succesvolle jaren later ging het bedrijf over naar een nieuwe eigenaar, Arnoud Pruijsen. Afkomstig uit de branche had hij de droom ooit een lopend autobedrijf over te nemen. Toen kruiste Van Helden zijn pad. ‘Ik wilde per sé een universeel bedrijf en onafhankelijk zijn zodat ik mijn eigen koers kon varen.’ Over universeel zijn zegt hij: ‘Technisch gezien kan dat ook. Er wordt zoveel samen geproduceerd. Onder de motorkap vind je veel van hetzelfde.’ Pruijsen hecht aan zijn ondernemersvrijheid. ‘Ik wil een maximale ruimte om te kunnen ondernemen.’
Daarmee bedoelt hij  laagdrempelig zijn en snel kunnen schakelen op de behoefte van de markt, lees de klant. ‘Dat zit in de structuur, maar ook in de cultuur van het bedrijf. Met elkaar proberen wij een reparatie bijvoorbeeld dezelfde dag te regelen. Dat lukt onder meer door een goede samenwerking.’  

Toekomst
Vooruitkijkend ziet Pruijsen goede mogelijkheden voor zijn bedrijf. (Dat staat voorop. Niet Ad of ik.’) De enthousiaste eigenaar (‘Noem mij maar geen directeur.’) ziet bijvoorbeeld wel brood in de internetverkoop: ‘Wij willen bij de top van Nederland horen met goede occasions, de beste service en scherpe prijzen. Dat willen wij iedere dag waarmaken.’
Dát betekent werk aan de winkel, beter gezegd werk aan ’t Centrum, onder meer door een vergroting van de naamsbekendheid in de regio. Die is met dit artikel op Aalburg.net dan ook begonnen.

Bij de foto: Ad van Helden (staand uiterst rechts): 'Je moet het met elkaar doen. Als er maandag geen personeel zou zijn, kun je net zo goed sluiten.' Foto's Autobedrijf 't Centrum)

www.autobedrijfcentrum.nl

 

Lees meer over:

Eethen autobedrijf centrum succes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.