vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Alarmsirenes zwijgen...

3 oktober 2011 (door AalburgNet)

ALTENA -  Gaan op de eerste maandag van de maand om 1200 uur altijd de sirenes af, dit keer zwegen zij in alle toonaarden. Het bleef stil in Altena. Per abuis. De gemeente Werkendam liet inmiddels weten: 'Dit is bekend en is geen reden voor verontrustheid.' Waarvan akte.

Luchtalarm
De sirenes, nog steeds door velen luchtalarm genoemd, zijn bedoeld om de bevolking te waarschuwen bij gevaar. Vanaf 1997 werd de sirene slechts eenmaal per jaar landelijk luid getest (op de eerste woensdag van juni) en eens per maand stil. In 2000 gebeurde dit niet vanwege de vuurwerkramp in Enschede. Met ingang van september 2003 werd de maandelijkse luid hoorbare test weer ingevoerd om de bekendheid van het alarmsysteem te vergroten.
 

Lees meer over:

Altena alarmsirene stil zwijgen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.