donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Aalburg maakt goede beurt met snel afvalbeleid

3 oktober 2011 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De gemeente Aalburg maakt een goede beurt voor een beter en duurzaam afvalbeleid door plastic afval gescheiden op te gaan halen, jubelt CU Aalburg.

Afgelopen juni diende de partij een motie in om plastic gescheiden op te halen. Wethouder van Luijk zegde toen toe snel met een voorstel te komen. Na de zomervakantie kwam het college met het plan elke vier weken het plastic afval op te halen. Tijdens de raadsvergadering van september sprak met name de CU-fractie haar waardering uit naar wethouder van Luijk over zijn snelle uitvoering.

CU Aalburg: 'Ons doel is om door een beter en duurzamer afvalbeleid de afvalstoffenheffing voor de inwoners te kunnen verlagen en de impact op het milieu te verminderen. Als ChristenUnie zien we het gescheiden plastic ophalen als een eerste stap naar een beter en duurzaam afvalbeleid. Zelf zien wij een grotere rol voor verenigingen in het ophalen van plastic waardoor mogelijk een hogere frequentie mogelijk is en zijn wij ook voorstander van andere maatregelen. Wij zullen in de opinierende vergadering van oktober dit verder toelichten. Afgelopen december werden ook andere, unaniem aangenomen, voostellen in een motie door SGP, CDA en ChristenUnie verwoord. Dit najaar zullen deze worden besproken.' (CU Aalburg)

 

 

Lees meer over:

plastic CU afvalbeleid ophalen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.