donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Solide begin Biesboschzwemmers in competitie

3 oktober 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dit seizoen zwemmen de Biesboschzwemmers uit Werkendam tegen twee nieuwe verenigingen in de competitie. Racing Club uit Den Haag en WZV010 uit Rotterdam zijn gedurende de vijf competitierondes de tegenstander. Het niveau van beide verenigingen is hoger dan wat de Werkendammers het afgelopen seizoen hebben gehad. Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst lieten tijdens deze ronde exceptionele resultaten noteren.

Sanne wist de 50 vrije slag binnen de halve minuut af te werken. Ze had haar inschrijftijd van 30 seconden in een 50 meter bad gerealiseerd en nu mocht ze proberen in een 25 meter de barrière van 30 seconden te slechten. De klok voor Sanne stond stil na 29.51 en dit is ruim onder de richttijd voor de Brabantse en Nederlandse Junioren Kampioenschappen die gehouden gaan worden in februari 2012 in Amsterdam. Later wist ze op de 200 schoolslag net niet binnen de 3 minuten te finishen. De chronometer bleef bijna een seconde boven deze grens stilstaan, maar dit was een verbetering van bijna 7 seconden. Haar (tussen)tijden op de 50, 100 en 200 meter waren goed genoeg voor startbewijzen voor de ‘Brabantse’.

Thomas wist als startzwemmer van de 4x50 wisselslag jongens estafetteploeg het clubrecord op de 50 rugslag aan te scherpen. Zijn tijd van 30.20 was goed voor een verbetering van de toptijd bij de jongens onder 15, onder 17 en onder 19 jaar. Daarnaast verbeterde hij zich op de 50 vrije slag en 100 en 200 schoolslag.  Zijn tijden op de rugslag en vrije slag sprint waren goed voor Brabantse startbewijzen.

Marcha Admiraal, Marjo Goelema, Jade Groeneveld, Tonny Methorst, Chantal Paans en Lukas Schmidt wisten een of meerder limieten te zwemmen voor de Brabantse Kampioenschappen. Marcha, Tonny en Chantal deden dit op de 100 wisselslag, Marjo op de 50 en 100 schoolslag, Jade op de 50 en 100 vrije slag en 100 wisselslag en Lukas op de 50 en 100 vrije slag.

Persoonlijke records waren er voor Carmen Damen, Lisanne van Dijk, Femke Golverdingen, Xander Korsman, Nick Lisman, Anne-Lize de Raad, Rebecca en Simon Schmidt. Maar de zwemmers die geen records wisten te zwemmen zijn ook belangrijk in de competitie. De Werkendammers hebben ongeveer een halve minuut langzamer gezwommen dan een jaar geleden en het is nu afwachten hoe hoog men in de tussenstand na de eerste wedstrijd geëindigd is.

Op zaterdag 12 november zijn de Werkendammers gastheer in Gorinchem en dan zal opnieuw alles uit de kast gehaald worden om zo goed mogelijk te scoren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.