dinsdag 25 januari 2022

Alles over Altena

Historische Vereniging viert 20-jarig bestaan

28 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / SLEEUWIJK - De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. viert in oktober haar 20-jarig bestaan. Het jubileumfeestje begint op 1 oktober met het overvaren van keizerin Maria Louise met het veer Sleeuwijk-Gorinchem.

De keizerin reist per koets vanaf 10.30 uur over de Rijksstraatweg in Sleeuwijk, vergezelt door ruiters en herauten. Om 11.15 uur zal de overtocht gemaakt worden. In 1811 stak keizerin Marie Louise van Oostenrijk, vrouw van Napoleon Bonaparte, met dit veer de Merwede over. De herbeleving van de overtocht wordt mogelijk door medewerking van toneelgroep Entree, Rijvereniging en Ponyclub de Merweruiters, Showkorps Wilhelmina, vereniging de Vier Gebroeders en buurtvereniging de Rijksstraatjes.

Woensdag 5 oktober geeft dr. A. Vroon uit Leusden een lezing in het Sleeuwijkse kerkje over het Franse Keizerrijk van 1810-1814. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 8 oktober presenteert de vereniging het boek 'Effe naor Straot', over de historie van de Werkendamse Hoogstraat.

Lees meer over:

Werkendam Werkendam Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.