Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

De Vente werkt als leraar op Gorcumse VMBO-school

26 september 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / GORINCHEM - De van ontucht verdachte Woerkumse oud-wethouder Gert de Vente is als docent verbonden aan de Gorcumse VMBO-school Het Gilde, onderdeel van CS De Hoven.

Arjen Smits, bestuursvoorzitter, bevestigt in onderstaand persbericht dat de school op de hoogte is van de beschuldigingen over ontucht. Hij laat weten dat de zaak in handen is van een vertrouwenscommissie die een integriteitsonderzoek instelt naar De Vente. De school ziet vooralsnog geen reden om betrokkene te schorsen.

PERSBERICHT

Gorinchem, 26 september 2011
Persverklaring College van Bestuur n.a.v. berichtgeving in media.

"Afgelopen weekend kwam er een bericht in de media, dat de heer G. de V., docent aan het Gilde Vakcollege Techniek, beschuldigd is van misbruik van een minderjarig kind.
Het misbruik zou in 2009 hebben plaatsgevonden tijdens zijn vrijwilligersactiviteiten voor de kerk waar hij als ouderling actief was.
Het College van Bestuur van de Stichting CVO, waartoe het Gilde Vakcollege behoort, laat in een reactie hierop weten dat zij op de hoogte is van deze beschuldiging. “De directie van ons Gilde Vakcollege heeft over deze zaak diverse gesprekken gevoerd, zowel met de betreffende docent als met de Inspectie voor het Onderwijs, het stichtingsbestuur en de politie.
Uit deze gesprekken is naar voren gekomen dat er geen aangifte heeft plaatsgevonden. Er is alleen in 2010 een kerkelijk onderzoek gestart. Wij vinden dan ook dat er nu geen aanleiding is maatregelen te treffen tegen de betrokken docent."

Lees meer over:

woudrichem ontucht vente
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.