dinsdag 25 januari 2022

Alles over Altena

GAIN: 'Meer kleding nodig voor Oost-Europa hulp'

26 september 2011 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK / ANDEL -  Thea en Anton van Rijswijk (Gezetstraat 14 in Andel) doen een oproep om meer kleding in te zamelen voor Global Aid Network (GAIN). De behoefte aan gebruikte kleding is groot.

De organisatie heeft haar magazijn op ´t Zandt in Sleeuwijk. Vanaf alle inzameladressen wordt de kleding naar een sorteercentrum gebracht waar deze zorgvuldig geselecteerd wordt. Vervolgens wordt de kleding voor korte tijd opgeslagen.
Het magazijn heeft een snelle doorloop van allerlei tweedehands goederen. Naast kleding worden er ook rolstoelen, lang houdbaar voedsel, medische goederen enzovoort verzameld. Deze goederen zijn allemaal geschonken voor structurele hulp aan met name Oost Europa of naar rampgebieden. De tweedehands goederen geven op die manier een nieuw leven aan mensen die vrijwel niets meer hebben.

Anton: 'Voor velen van u vertellen wij niks nieuws. Wij zamelen al 16 à 17 jaar kleding in. De laatste jaren doen wij dat voor de organisatie Gain. Wij willen het inzamelen van kleding weer speciaal onder uw aandacht brengen. Je staat er misschien niet bij stil, maar uw (gebruikte) kleding is van grote waarde! Door de economische crisis is er namelijk meer vraag naar gebruikte kleding vanuit Oost-Europa.  Wij hebben daar uw hulp bij nodig vandaar een dringende oproep om uw kleding te brengen naar het houtenschuurtje, bij Thea en Anton van Rijswijk op Gezetstraat 14 in Andel.'

Meer informatie:  www.adbor.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.