maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Kerk stuurt ouderling weg na klacht misbruik

24 september 2011 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - De vrijgemaakte gereformeerde kerk heeft een ouderling afgezet, nadat hij was beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag met een minderjarige. De klacht is doorgestuurd naar de zedenpolitie, zo blijkt uit een verklaring van de kerk die Omroep Brabant heeft gepubliceerd. Het misbruik zou in 2009 hebben plaatsgevonden.

Het gaat om oud-ChristenUnie-wethouder van de gemeente Woudrichem Gert de Vente, die in 1999 werd beschuldigd van ontucht met een meisje op de school waar hij onderwijzer was, meldt de regionale omroep. De Vente werd toen vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De voormalige ouderling uit Uitwijk gaf catechesatie, waarbij de bijbel wordt uitgelegd aan jongeren. De kerk, die zo'n 325 leden telt, heeft een stuurgroep gevormd die het beleid rondom misbruik coördineert, zo staat in de verklaring.

De 49-jarige De Vente kreeg twee jaar geleden een koninklijke onderscheiding, onder meer voor zijn kerkelijke activiteiten. (Novum)

Lees meer over:

Waardhuizen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.