vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Geen Schiedamse toestanden in het college

21 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De PvdA - afdeling Werkendam - herkent de typering niet dat er 'Schiedamsde toestanden' zouden zijn binnen het Werkendams college hetgeen een - eerder aan raadsleden gezonden - anonieme mail wil doen geloven.
Er ontstond de afgelopen weken in de lokale media veel commotie over “de zaak Potters”. Voornoemde mail repte onder meer ook over een doofpotcultuur die in het gemeentehuis zou heersen. De PvdA distantieert zich daarvan. In een extra nieuwsbrief schrijft Evert Begeman, fractievoorzitter van de partij, het volgende:

foto'Als PvdA-fractie zijn we hier erg terughoudend mee omgegaan, omdat raadsleden zich niet kunnen en mogen bemoeien met de ambtelijke organisatie. En als je niet bevoegd bent, moet je uitkijken met wat je doet. Zeker ook omdat de mail niet was ondertekend. Zo'n mail en zo'n onderwerp lenen zich ook absoluut niet voor om je als oppositie op te profileren: je maakt er meer mee kapot dan je lief is. Daarbij komt, dat we van enkele individuele ambtenaren weleens wat horen, maar van een totale onvrede lijkt geen sprake. We hebben al fractie intensief overleg gepleegd, ook met de steunfractie van verleden week. Uit die discussie bleek dat er veel vragen waren, ook over het erg terughoudende optreden van de fractie. Mede door deze discussie en doordat er veel vragen door burgers aan ons gesteld werden, hebben we besloten om het College een open brief te sturen, waarin we erop aandringen toch nog eens goed te onderzoeken hoe de vlag er nu voor staat.

Tevens dringen we aan op meer en betere communicatie over de zaak Potters. De duur ervan verontrust ons zeer ondanks dat we er begrip voor hebben dat disciplinaire trajecten lang kunnen duren en dat het College in dit soort zaken terughoudend moet zijn met publicaties naar buiten; het gaat ten slotte om een privépersoon. Maar Jan is ook een publiek figuur die de publiciteit niet schuwt en dat roept erg veel vragen op bij de mensen.

Maar voor alle duidelijkheid: er is in ons gemeentehuis geen sprake van "Schiedamse toestanden." Dat beeld herkennen wij totaal niet.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.