Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Korenavond Vischwijvenkoor druk bezocht

19 september 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen zaterdag organiseerde het, in mei 2004 opgerichte, Vischwijvenkoor uit Woerkum voor de derde keer een gratis toegankelijke korenavond in het Rondeel. Het 31 leden tellende Vischwijvenkoor presenteerde op deze avond ook  het nieuwe tenue, dat door een aantal leden werd gemaakt.
250 bezoekers genoten van de vrolijke shanty’s en seasongs, vertolkt door het organiserende koor en gastkoren ‘t Craeyenest uit Roosendaal en Trug in de Têd uit Beneden Leeuwen.

’t Crayenest werd in 2004 opgericht met voornamelijk ouwe zeebonken, maar ook 2 dames voor de begeleiding op accordeons, mandoline en gitaar. Trug in de Têd werd opgericht in 1999 , heeft 70 leden en 7 muzikanten. Zij brengen een gevarieerd repertoire ten gehore  met o.a. Franse chansons, waarbij ook een solozanger de zaal probeerde mee te krijgen. Hierdoor werd ook het publiek een onderdeel van het koor.
Tijdens de gezellige avond werd een grote verloting gehouden om de avond te bekostigen.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle koren die een aantal liederen ten gehore brachten. Gezien het feit dat het toch wel een zeer geslaagde avond was, werden na afloop voorzichtige plannen gesmeed ook volgend jaar weer een dergelijke avond te organiseren.

Bij de foto: Genoten werd van het gezamenlijke optreden van de drie koren. Rechts het Vischwijvenkoor in de nieuwe outfit. (Foto Aart de Joode)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.