woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Kozakken Boys wint opnieuw

17 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -

Kozakken Boys heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. In Vlaardingen werd het 2-3 voor de mannen van Michel Langerak. Door dit resultaat is Kozakken Boys, samen met Scheveningen, koploper in de Hoofdklasse B.

Het was de thuisploeg die voortvarend uit de startblokken kwam in Vlaardingen. Kozakken Boys herpakte zich snel en na een minuut of tien waren de rollen omgedraaid. Kozakken Boys werd gevaarlijker en kreeg kansen. Arif Irilmazbilek zag zijn schot nog geblokt maar Kozakken Boys ging door. Het was Sjoerd van der Waal die het spel op de wagen bracht. Met een steekpass vond hij Richie Basoski en die stelde niet teleur. Op een geplaatste bal was de doelman kansloos en Kozakken Boys ging aan de leiding. Niet veel later had Richie Basoski de voorsprong kunnen verdubbelen maar wist de doelman van Zwaluwen met een uiterste krachtinspanning het gevaar te keren. Aan de andere kant kwam Kozakken Boys goed weg en kreeg het een waarschuwing alert te blijven. Men kroop door het oog van de naald toen de bal via de paal en onder kant lat niet over de doelijn ging maar weer terug het veld in kwam. Toch was de waarschuwing niet aan iedereen besteed. Een minuut later viel de gelijkmaker wel. Een vrije trap op middellijn werd hoog in gebracht richting goal. Natuurlijk werd de bal door de wind van richting veranderd maar desalniettemin zag het er knullig uit op de doelijn en was de partij weer in evenwicht. Toch was het Kozakken Boys dat ging rusten met een voorsprong. Op de rand van de zestien werd Richie Basoski onreglementair gestuit en de vrije trap die dat opleverde werd door Bob Huijbregts onhoudbaar langs de muur en tussen de palen geschoten.

 Na rust leek Kozakken Boys even af te wachten met wat voor strijdplan Zwaluwen uit de kleedkamer zou komen. Na een kwartier liet men de afwachtende houding varen en ging men weer uit van eigen kracht. De derde goal van Kozakken Boys kwam uit de mooiste aanval van de middag. Richie Basoski slalomde langs vier verdedigers behield het overzicht en vond de al lopende Sjoerd van der Waal. Van der Waal ontving de bal binnen de zestien, omspeelde de doelman en tekende de 1-3 aan. Kozakken Boys ging door en het was opnieuw Richie Basoski die in kansrijke positie kwam. De buitenspeler zocht op het laatste moment Arif Irilmazbilek en ging niet voor eigen succes waardoor een Zwaluwen been nog redding kon brengen. In het slotoffensief van Zwaluwen gebeurde er nog van alles. Allereerst was er de overtreding op Benjamin de Gans waardoor de linksback met een hoofdwond moest worden vervangen. Bijna gelijktijdig maakte Zwaluwen de aansluitingstreffer. Een hoge bal en onrust op de doellijn werd Kozakken Boys weer fataal. Met nog een kwartier voor tijd werd het wat grimmiger. Bob Huijbregts werd het volgende slachtoffer van losse handjes, maar bij de voorstopper vloeide geen bloed en hij kon door. Zwaluwen speelde alles of niets maar Kozakken Boys liet zich niet meer verrassen. Ver in blessuretijd vond ook de uitstekende arbiter het welletjes en mocht Kozakken Boys drie punten bijtekenen

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.