maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

GGD Brabant en Zeeland bieden jongeren gratis soa-onderzoek

15 september 2011 (door AalburgNet)

ALTENA -  Jongeren die in de vakantie zonder condoom seks hebben gehad, hoeven niet lang met twijfels rond te lopen. Zij kunnen op donderdag 22 september van 15.00 tot 20.00 uur in Breda terecht tijdens het speciale inloopspreekuur van de GGD West-Brabant.

Tijdens de vakantie zien we bij jongeren een toename van onveilig vrijgedrag, wat de kans op een soa (seksueel overdraagbare aandoening) vergroot. Daarom organiseren de GGD’en in Brabant en Zeeland ook dit jaar weer eenmalig een inloopspreekuur waar jongeren tot en met 24 jaar zich kunnen laten testen op soa. Gratis en anoniem. En een afspraak maken is niet nodig.

Waar en wanneer?
In West-Brabant vindt het inloopspreekuur voor de gratis soa-test plaats op donderdag 22 september a.s. tussen 15.00 en 20.00 uur in Breda (GGD-gebouw aan de Doornboslaan 225-227). De overige locaties waar jongeren tot en met 24 jaar die dag terecht kunnen, zijn Tilburg en ‘s-Hertogenbosch (GGD Hart voor Brabant), Eindhoven (GGD Brabant-Zuidoost) en Goes (GGD Zeeland).

Het onderzoek
Om goed op soa te kunnen testen is het belangrijk dat er minstens 1½ week zit tussen het laatste onveilige sekscontact en het onderzoek. Bij jongens en meiden wordt bloed afgenomen. Jongens moeten een potje met (ochtend)urine meenemen, meiden kunnen ter plekke een zelftest uitvoeren.

Na een week volgt de uitslag via een sms-bericht. Als een soa is vastgesteld, neemt de GGD contact op om een afspraak te maken voor een behandeling.

Sense-jongerenspreekuur
Het hele jaar door kunnen jongeren tot en met 24 jaar met vragen over liefde en relaties, veilig vrijen of soa terecht bij de GGD West-Brabant. Dat kan per e-mail en via chat op www.sense.info. Of door een afspraak te maken voor het Sense-jongerenspreekuur via 0900-369 69 69 (€0,10 per minuut).

Lees meer over:

Altena Werkendam soa-onderzoek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.