woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

De smiley’s komen naar Werkendam

13 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Binnenkort worden er twee mobiele snelheidsmeters geplaatst in de gemeente Werkendam.

Raadslid Otto van Breugel (CDA) nam vorig jaar het initiatief om zo gehoor te geven aan een van de grootste ergernissen in de gemeente Werkendam “te snel rijden’” Hij stelde voor om met de zogenaamde smiley’s de automobilisten meer bewust te laten worden van hun snelheid in de (dorp)kernen.

Een smiley geeft een lach wanneer een automobilist zich aan de juiste snelheid houdt. Een droevig gezicht krijg je wanneer je te hard rijdt. Van Breugel stelde afgelopen commissie vergadering  vragen over de voortgang omdat hij het allemaal zo lang vond duren. Wethouder de Jong (CDA) legde uit de mobiele snelheidsmeters zijn besteld. De Gemeente heeft even gewacht  om zo de subsidie binnen te halen vanuit de provincie. De mobiele snelheidsmeters worden namelijk voor 80% betaald door de Provincie Noord Brabant. Waar ze precies komen is nog niet duidelijk. Van Breugel weet het al wel. Hij heeft zo al wel een voorkeur voor een aantal locaties waar volgens burgers te hard wordt gereden. In Werkendam op de  Sportlaan en Sigmondstraat, in Nieuwendijk op de Rijksweg, Hank: Kerkstraat,  Dussen: Molenkade en in Sleeuwijk: de Rijksstraatweg.

Lees meer over:

cda Werkendam Werkendam smiley
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.