zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Hoe veilig is uw gemeente?

7 september 2011 (door AalburgNet)

AALBURG - WERKENDAM - WOUDRICHEM:  Hoe veilig is uw gemeente?  Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 1 september 2011 in het kader van Veiligheidsmonitor worden gesteld aan inwoners van het Land van Heusden en Altena.

De Veiligheidsmonitor is een instrument dat is ontwikkeld om de sociale veiligheid eenduidig te kunnen meten. Het onderzoek wordt op gemeentelijk en landelijk niveau uitgevoerd. De vragen hebben betrekking op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, slachtofferschap en preventiemaatregelen. De gemeenten gebruiken de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid.

Deelname belangrijk

In het Land van Heusden en Altena zal het onderzoeksbureau Intomart GfK zorg dragen voor de uitvoering van het onderzoek. Deelnemers aan het onderderzoek krijgen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. WIe liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook meedoen aan de enquête. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie en leefbaarheid in de gemeenten.

Informatie

Meer informatie over de veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl. Voor inhoudelijke en technische vragen kunt u terecht bij het algemene informatienummer van de Veiligheidsmonitor: 0800 – 0230783  of veiligheidsmonitor@gfk.com. Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheiden? Neemt u dan contact op met uw eigen gemeente.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.