Friday 17 September 2021

Alles over Altena

VVD tevreden over vervoersvisie gemeente

6 september 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  In een gemeenteraadsvergadering in mei 2011 werd een document voorgelegd onder de naam "Gemeentelijk Vervoer Plan" waarin een scala aan verkeersmaatregelen werd voorgesteld. Ook bevatte het document een paragraaf Openbaar Vervoer, die bijzonder kort was en eigenlijk niet meer voorstelde dan de constatering "dat de provincie verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de gemeente". 

De VVD opende vervolgens de discussie over het openbaar vervoer in Woudrichem. Een door de VVD voorbereidde motie verwierf brede steun in de gemeenteraad en werd aangenomen. Strekking van de motie was dat het college een visie diende te formeren op het openbaar vervoer alsmede actiepunten om die visie te realiseren. En dat alles, bij voorkeur, op één A4-tje!

Ere die ere toekomt. "Het Stadhuis" heeft de motie voortvarend uitgevoerd. Inmiddels ligt er een visie die inhoudt dat:

1. Alle kernen van Woudrichem zowel als De Rietdijk middels OV bereikbaar moeten zijn.
2. Ook De Rietdijk per OV bereikbaar moet worden.
3. Dat alle buslijnen voldoende capaciteit dienen te bieden.

Vervolgens is het college van B&W in contact getreden met de aanbieders van OV. Volgens aan de gemeenteraad verstrekte informatie zal dit leiden tot een groot aantal wijzigingen, naar verwachting verbeteringen, vanaf begin 2012, een en ander tegelijk met wijzigingen in het busnetwerk waar de provincie al mee bezig was. Het college is optimistich over de kansen om De Rietdijk opgenomen te zien worden in het schema van de Buurtbus. (VVD)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.