donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Geen veiligheidsproblemen met website Gemeente Werkendam

6 september 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op de website van de gemeente Werkendam vindt u veel informatie over allerlei verschillende produkten en diensten van de gemeente. Ook kunt u ook een aantal zaken met de gemeente digitaal regelen, zonder dat u daarvoor langs hoeft te komen, bijvoorbeeld uw verhuizing. Om veilig gebruik te maken van deze digitale dienstverlening, maakt de overheid gebruik van certificaten. Deze certificaten zorgen ervoor dat u zeker weet dat u uw gegevens doorgeeft aan de gemeente zelf en niet aan een ander.Op dit moment blijken de certificaten afgegeven door het bedrijf DigiNotar deze veiligheid niet te kunnen garanderen.

De gemeente Werkendam maakt voor haar publieke dienstverlening geen gebruik van certificaten van het bedrijf Diginotar. Voor zover nu bekend kunt u dus veilig gebruik blijven maken van onze digitale dienstverlening. De gemeente heeft wel enkele interne processen die via DigiNotar worden gecertificeerd, maar daar ondervinden inwoners en bedrijven geen hinder van. 

Voor de meest actueel informatie rondom de veiligheid van overheidscertificaten verwijzen we u naar www.rijksoverheid.nl

Lees meer over:

Werkendam Werkendam diginotar
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.