woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Woudrichem2 pakt driepunter door winst op Wilhelmina'26

5 september 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  De eerste zaterdag van september betekent natuurlijk, de eerste competitiewedstrijd. Zo ook voor het tweede en de nieuwe trainer André van Vugt, die zijn competitiedebuut als oefenmeester genoot. Na de drie bekeroverwinningen op derde klassers, was het voor Van Vugt taak om de mannen van Woerkum 2 wakker te schudden en fel te laten beginnen. Dat gebeurde wel met een uitgedunde selectie: Lènart-Jan, Ruben en Hein waren met het eerste mee en ook Yannick en Arjon verstek moesten laten gaan.

Hoewel het tweede elftal het plan had om fel te starten, was Wilhelmia'26 in de beginfase de gevaarlijkste ploeg. Indien echter de achterhoede, onder leiding van “gelegenheidsaanvoerder” Roderick die de band had overgenomen van broer Lènart-Jan, een doorbraak niet meer kon keren, lag altijd Jorrit nog in de weg om een achterstand te voorkomen. Tot na een half uur, als de gasten na balverlies snel counteren, het overzicht behouden en de Wijkse spits in twee instanties (na een blok van Gerjan) de bal tegen de touwen krijgt. Een achterstand dus, die op dat moment meer dan terecht was. Na de drinkpauze komt Woerkum 2 echter wel uit de schulp. Via een doelpunt van Bart, die met een hard en laag schot in de verre hoek de doelman kansloos laat, komt de Woerkumse enclave echter langszij en toont het scorebord geen 1-1, hoewel dat toch de tussenstand is.

Nog voor rust komt het tweede over de gasten heen, als Ronald op de achterlijn het zestienmetergebied binnendringt, naar binnen kapt en de doelman met een rollertje in de korte hoek de doelman verschalkt: 2-1. Dat is ook de ruststand in een tot dan toe onrustige maar enerverende 1e helft. Tijdens het nuttige van het nodige koude drinken, de thee bleef nagenoeg onberoerd,  werden de puntjes op de i gezet om de voorsprong vast te houden of uit te breiden.