Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

De bril van Bas...

5 september 2011 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Buurtvereniging De Zwaan publiceert op haar website een bijzonder verhaal dat wij de lezers van Woudrichem.net niet willen onthouden: 'Toen Bas afgelopen zaterdag een spontane duik in de Maas nam had hij er totaal niet aan gedacht dat hij zijn bril op had. En toen hij boven kwam - had hij die ook niet op. M.a.w. de bril lag ergens bij de steiger van Hans en Bert op de de bodem van de Maas. Iedereen vond het heel sneu voor Bas, maar niemand voelde de behoefte om de Maas in te duiken om te proberen de bril van Bas weer naar boven te halen.

Duik
Totdat Ine en Bert afgelopen zondag na een wandeling in het Munninkenland bezweet thuiskwamen. Ine besloot even te gaan zwemmen om af te koelen. Behalve haar badpak trok zij ook een paar zwemvliezen aan en zettte een zwembrilletje op. Ze dook een aantal keren naar beneden en speurde de bodem af. Helaas, het leek zoeken naar de bekende speld in de hooiberg. Bovendien gingen haar oren zeer doen van de waterdruk en beslootr zij nog een keer te duiken. Ineens ziet ze de bril van Bas. Ze had bijna geen adem meer, maar wist als ze nu naar boven zou gaan zij de bril niet nog een keer zal vinden. Flipperend met de zwemvliezen legt zij het laatste stukje naar beneden af en kreeg de bril te pakken. Buiten adem, maar trots als een pauw kwam zij boven! 

Nadat zij zich weer in burgerkleding had gestoken, gingen Ine en Bert samen de bril bij Bas brengen. Ze belden aan en voordat hij de deur open deed, had Ine zelf zijn bril  opgezet. Bert zei: "Hallo Bas, we willen je wat vragen." Bas had geen idee waar het over ging. De vrouw en dochter van Bas kwamen er inmiddels ook bij komen. "Kijk eens goed naar Ine" sprak Bert. Toen zag Bas wat Ine op haar neus had en begon hij te stralen. "Dat is mijn bril" riep hij. Ine overhandigde hem de bril en ze kreeg er drie dikken kussen voor terug. Goeie ruil!'

Lees meer over:

woudrichem andel bril bas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.