Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Opnieuw enkelbreuk voor De Waal

5 september 2011 (door AalburgNet)

VEEN - Micha Boy de Waal uit het van de Wetering MX Team heeft zaterdag tijdens de kwalificaties voor de Duitse EK MX2 in Gaildorf opnieuw zijn enkel gebroken. De Waal was net hersteld van een enkelbreuk en had zich in de weken voor het EK MX2 in Duitsland goed voorbereid op de harde circuits in Italie.

Dit wierp vruchten af, want De Waal kwam afgelopen zaterdag sterk voor de dag. In de kwalificatieheat ging hij goedvan start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase hield hij goed stand op deze positie. Omdat hij in het midden van de wedstrijd zijn ritme iets verloor viel hij in het tweede deel van de manche terug naar een achtste plaats. Hiermee zou hij zich nog ruimschoots kwalificeren voor de wedstrijd op zondag. Echter in de laatste ronde sloeg het noodlot toe. Op een achtste plaats rijdend kreeg hij bij het oprijden van de triple een klap en brak hierbij wederom zijn enkel. Met een van pijn vertrokken gezicht reed Micha Boy terug naar de pits. Gelijk werd er een bezoek gebracht aan het ziekenhuis waar de breuk werd bevestigd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.