dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Toertocht Sint Truiden groot succes

5 september 2011 (door AalburgNet)

AALBURG -  De 36 deelnemers van de toertocht van Aalburg naar Sint-Truiden zijn afgelopen zaterdagmiddag weer veilig en wel in Aalburg teruggekeerd.  Vrijdagmorgen 2 september vertrokken de fietsers om 7.00 uur voor een tocht van bijna 200 km naar Sint-Truiden. Zij werden daar om 17.30 uur hartelijk ontvangen door de Schepen (wethouder) van Sint-Truiden. Inmiddels waren de wethouders Loes Lijmbach en Jan Spuijbroek met de vrouw van de burgemeester Trudie Naterop daar ook gearriveerd om de fietsers te ontvangen.

Vrijdagavond waren de fietsers verder te gast bij de gemeente Sint-Truiden. Zaterdag volgde de terugweg naar Aalburg. Onderweg wachtte hen nog een grote verrassing. Niemand minder dan Marianne Vos stond de fietsers in Reusel op te wachten om met hen naar Aalburg terug te rijden. Bij terugkomst waren veel familieleden aanwezig om hen te verwelkomen. 

In twee dagen tijd hebben de deelnemers toch zo’n kleine 350 km afgelegd. De oudste deelnemer was 75 jaar. Behalve een paar lekke banden is de tocht zonder problemen verlopen. De deelnemers hebben de reis als een geweldige ervaring beleefd. Er wordt dan ook al gesproken over een vervolg.
 
Sponsoring 
Dankzij sponsoring van een aantal bedrijven en een bijdrage van de deelnemers mocht wethouder Jan Spuijbroek bij terugkomst een bedrag van in ieder geval € 1.500,00 aanbieden aan de Hartstichting Land van Heusden en Altena om hiermee ook aan te geven dat sporten goed is voor het hart. Op deze manier isde relatie tussen sport en gezondheid tot uitdrukking gebracht .
 
De komende tijd wordt in samenwerking met het Streekarchief en de gemeenten Aalburg en Sint-Truiden gewerkt aan het opzetten van een officiële fietsroute tussen Aalburg en Sint-Truiden. (Foto Gemeente Aalburg)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.