Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

TV Woudrichem goes Gambia

29 augustus 2011 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 3 september worden bij Tennisvereniging Woudrichem de jaarlijkse clubkampioenschappen voor senioren gehouden. Net als in andere jaren is er ook nu weer een thema gekozen. Dit thema wordt verwerkt in de aankleding van het tennispark en de kantine. Daarnaast worden er bijpassende hapjes geserveerd.

Dit jaar staan de  clubkampioenschappen van Tennisvereniging Woudrichem in het teken van Afrika. Er wordt met name aandacht besteed aan het land GAMBIA. Enkele van onze leden hebben in dat land projecten opgezet of ondersteunen een bepaald project.  Zo hebben Beppie ten Böhmer en Carlo Oostindie in 2005 een school mee helpen opbouwen in Kotu, een dorpje niet ver van de Gambiaanse hoofdstad Banjul. En sedert dien ondersteunen zij het onderwijzend personeel met geld (salaris) en schoolmiddelen voor de ruim 80 kinderen, die deze school bezoeken. Ook OBS Het Ravelijn is hierbij betrokken. De school draagt als naam: Ravelijn Nursery School.

Ondersteunen
Truus en Huub de Keijzer ondersteunen sinds twee jaar het gezin van een taxichauffeur in Serrakunde. Met name dragen zij bij in het schoolgeld en het levensonderhoud voor de kinderen Malik, Marianna en Muhammed. Beide kleinschalige projecten zijn erop gericht om kinderen direct te helpen. Op die manier werken wij mee aan hun toekomst. Ontwikkeling begint bij het onderwijs.

De kantine en het park van Tennisvereniging Woudrichem zijn opgefleurd om vele foto’s van deze projecten en andere Gambiaanse attributen.
In voorgaande jaren kregen de deelnemers van de clubkampioenschappen bij Tennisvereniging Woudrichem een presentje, gesponsord door B’mak Bedrijfsmakelaars uit Gorinchem. Dit jaar is dat niet geval. De deelnemers krijgen een informatie brief over deze projecten  met daarbij een inleverstrook. Voor elke ingeleverde strook doneert B’mak Bedrijfsmakelaars € 5,--. Daarnaast heeft elke deelnemer en toeschouwer de mogelijkheid om zelf ook een financiële bijdrage te leveren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.