maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Tweede Kamerleden CDA bezoeken Werkendam

29 augustus 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Woensdagmiddag  24 augustus brachten de  CDA Kamerleden Sander de Rouwe en Michiel Holtackers een bezoek aan Werkendam. Het onderwerp voor deze middag was de problematiek mbt watercompensatie. Een aantal Werkendamse ondernemers hadden eerder gevraagd aan het CDA-Werkendam om dit onder de aandacht te brengen van Den Haag. 

De Kamerleden  werden eerst ontvangen door burgemeester Breuer die in het kort wat vertelde over alle kernen van Werkendam.
Daarna heeft wethouder Luteijn een presentatie gegeven over de moeilijkheden die de gemeente Werkendam en de ondernemers van
Werkendam ondervinden bij de watercompensatie die aan ondernemers wordt opgelegd door het Rijk.Dit komt er in het kort op neer dat er onderscheid wordt gemaakt tussen watergebonden industrie en niet watergebonden industrie.
Naar de letter van de wet heeft Werkendam maar een paar bedrijven die vallen onder watergebonden industrie.Dit heeft grote gevolgen voor de uitbreiding van niet watergebonden bedrijven want daarvoor is uitbreiden praktisch onmogelijk.
Daarnaast is het voor watergebonden bedrijven wel mogelijk maar door de watercompenserende maatregelen praktisch ook onmogelijk
omdat er in onze gemeente geen compenserende maatregelen meer genomen kunnen worden. Al met al een lastig verhaal maar voor Luteijn en de Tweede Kamerleden wel helder.
 
Bezoekjes
Ook werd een een bezoekje gebracht aan de Cloppenwaard. Deze is onlangs gedeeltelijk afgegraven als watercompenserende maatregel.  
Bij Werkina BV konden de Kamerleden zien hoe innovatief een ondernemer kan zijn en hoe serieus deze ondernemer omgaat met het mileu. Als laatste was er een ontmoeting met havenondernemers.
  
De ondernemers kregen de toezegging van de CDA Kamerleden dat hun problematiek onder de aandacht wordt gebracht bij de minister van
Infrastructuur en Milieu. Een nuttige middag voor zowel de Kamerleden als de ondernemers. (Foto CDA Werkendam)

Lees meer over:

cda Werkendam Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.