donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Thomas Zielhorst weer brons in open water

29 augustus 2011 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Deze zomer brengt voor de zwemmers in de rivieren, kanalen, plassen en meren niet het mooiste weer, maar in de meeste gevallen hoor je ze daar niet over klagen. In Oosterhout werd afgelopen weekend voor de 80e keer een open water wedstrijd georganiseerd en de Biesboschzwemmers deden met 11 zwemmers mee. Zij waren goed voor 13 starts en uiteindelijk werd er een bronzen medaille door Thomas Zielhorst veroverd. Verdeeld over twee dagen werden ruim 40 programmanummers afgewerkt in het Wilhelminakanaal.

Thomas wist zijn 1000 meter vrije slag sneller af te werken dan in Wijk en Aalburg en net als in ‘Wijk’ haalde hij een bronzen medaille. Het verschil met de nummer twee was uitermate klein. Lukas Schmidt en Anne-Lize de Raad wisten hun 1000 meter ook sneller dan ooit te zwemmen. Anne-Lize deed dit met meer dan een minuut.

Bij de jongste jongens wisten Tom Kruis, Xander Korsman en Nick Lisman ook hun beste tijd te verbeteren. Simon Schmidt lukte dit niet, maar hij toonde wel karakter. Hij was bevangen door de kou maar liet zich niet kennen en zwom zijn wedstrijd over 500 meter vrije slag gewoon uit. Een dag later deden Julia Verhoeven en Ilse van de Pol hetzelfde als de eerder genoemde drie jongens, namelijk hun tijd uit Wijk en Aalburg verbeteren.

Rebecca Schmidt deed mee aan de 1000 meter vrije slag individuele tijdrace. Dit houdt in dat met een tussenpauze van 15 seconden een deelneemster mag vertrekken voor haar race. Zij bleef binnen de 15 minuten en verbeterde daarmee haar snelste tijd met ruim 50 seconden.

Sanne van de Pol en Xander kwamen beide op beide dagen aan de start. Op de 1000 meter vrije slag kon Sanne haar beste tijd niet verbeteren, maar op de 500 schoolslag een dag later zwom ze naar een 8e plaats. Dit is een uitstekende prestatie. Xander kon helaas zijn 500 ‘vrij’ op de tweede dag helaas niet verbeteren.

Op 11 september is de laatste open water wedstrijd, de locatie is dan de IJzeren Man in Vught. Opnieuw zullen dan diverse zwemmers uit Werkendam aan de start verschijnen met de mogelijkheid hun klassement voor Brabant vol te zwemmen. Hiervoor moeten ze aan drie wedstrijden deelnemen en Vught is voor sommige zwemmers de derde wedstrijd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.